Racspa

 

 De spektakelprijs als hommage aan David Limage

 

De voormalige journalist was een gepassioneerd rallyliefhebber, hij fungeerde overigens een jaar als persverantwoordelijke van de Boucles de Spa, en zou nooit een editie van de rally gemist hebben. Hij was ook een wereldreiziger, bracht verslag uit over wedstrijden overal ter wereld, en had altijd wel een verhaal klaar over deze of gene buitenlandse rallyrijder. Hij verliet ons enkele weken geleden na een slepende ziekte en we missen hem allemaal. Om onze herinnering aan hem levendig te houden, krijgt de spektakelprijs zijn naam. Zijn vrienden Eric Faure en Olivier Warnon zullen de Boucles dus zonder hem moeten gaan bekijken. Zij zullen echter tijdens de bezochte proeven de man of vrouw uitzoeken die ook David had doen applaudisseren. De prijs van het spektakel wordt uitgereikt door de hoofdredacteur van de Franstalige Turbo en zijn kompaan, zondag tijdens de officiële prijsuitreiking. De prijs? Een schitterend horloge BRM limited edition Legend Boucles de Spa.

 

Power Stage, de RT joker

 

Voor het eerst in de geschiedenis van de Boucles en zelfs van de Belgische rally, staat er een Power Stage op het menu. Het idee is eenvoudig: één van de laatste RT (welke wordt voor de start bekend gemaakt), telt dubbel qua punten, zowel voor de deelnemers in Classic als Legend. Zo kunnen we ons aan een strijd tot op de meet verwachten, met mogelijk ook enkele mooie remontes.

 

Show RT: zoals op circuit

 

Dankzij het systeem AMB My Lap, dat in iedere wagen zal geïnstalleerd worden, zoals op circuit, krijgen de commentatoren van de Show RT rechtstreeks de tussentijden, wat hun commentaar zeker zal vergemakkelijken.  

 

Handtekeningen vrijdag om 17u30 onder de tent

 

Het is ondertussen een populaire traditie, de grote namen die tussen 17u30 en 18u15 in het centrum van Spa, onder de tent de handtekeningen uitdelen. Niet minder dan 24 grote namen uit binnen en buitenland zullen aanwezig zijn. Ook Thierry Neuville zal trachten er te zijn, als zijn agenda van Hyundai hem het toelaat.

 

De RTBF op post

 

De RTBF blijft een trouwe partner van de Boucles en zal weer uitgebreid verslag van ons evenement uitbrengen. Onderstaand het uitzendschema:

- Vrijdag 7 februari: aankondiging Legend Boucles in AutoMobile

- Vrijdag 14 februari: presentatie Legend Boucles in AutoMobile

- Zondag 16 februari: verslag Legend Boucles.

- Zondag 16 februari: verslag Legend Boucles in Week-end sportif.

- Vrijdag 21 februari: uitgebreid verslag van 12 minuten in AutoMobile.

 

De uitzenduren van AutoMobile zij:

-1ste uitzending op vrijdag op La Deux om 22u50

- Heruitzending 1 zondag op La Une om 17u50

- Heruitzending 2 dinsdag of woensdag op La Deux om 21u50  

 

 

 

 

Ambassadeur MINI Paddy Hopkirk 50 jaar later

 

Om de 50ste verjaardag van eerste zege van een MINI in de Rally van Monte-Carlo te vieren, zal baron Paddy Hopkirk, 81 jaar oud in april, in Spa zijn om de Mini van Xavier Daffe en John Jeanquart te steunen. De wagen worden ingezet door de invoerder van het merk en de Autogids. De Brit van de bekende n°37 zal vrijdag ook mee handtekeningen uitdelen.

 

Télévesdre  brengt de show RT live

 

Net als vorig jaar zal het lokale Tv-station Télévesdre live de show RT van zaterdagnamiddag brengen. Indien u niet thuis bent, neem dan de uitzending op, of kijk ergens onderweg op de streaming van onze site www.racspa.be.

 

28 merken, meer dan 50 modellen, 9 nationaliteiten

 

De afwisseling blijft één van de sterke punten van de Legend Boucles de Spa, met niet minder dan 28 merken en meer dan 50 verschillende modellen. Er zijn uiteraard een groot aantal Ford Escort en Porsche 911, maar ook een aantal unieke wagens: de Groep B uit de Demo, naast twee Peugeot 504 en een Autobianchi A112 Groep 5, een Triumph TR7, een Alpine en een Alfa GTV6 Gr.2.

Wat betreft de deelnemers, zien we iets minder buitenlanders, 45 om exact te zijn, maar toch nog 20% van het deelnemersveld. Er zijn 9 nationaliteiten, met een merendeel Fransen en Nederlanders.

 

Dertien winnaars

 

Als we de rijders en corijders opsommen die al ooit wonnen, dan komen we aan 13, een nieuw record. In deze 57ste editie zien we: Bruno Thiry (2010), Marc Duez (1983 en 2007), Patrick Snijers (1981, 1987, 1988, 1989, 1991, 1995, 2008 en 2009), Bernard Munster (1999), Grégoire de Mevius (1993, 1996 en 1998), Marc Timmers (2006), Chavan (1968 en 1970), Jean-Pierre Van de Wauwer (2012) en François Duval, uittredend winnaar. Bij de corijders zijn dat: Chavan (1968), Pascal Lopès (2002), Eric Marnette (2012), Arnaud Smets (2006) en Anthony Bourdeaud’hui (2013).

 

Ambiance

 

Onze speaker, Thomas Bastin, zal onder de tent live commentaar verzorgen, terwijl u zich warm houdt en klaarstoomt voor een feestje later op de dag.  

 

 

 

 

 

 

 

Racspa