Racspa

 

 Naast de categorieën Legend en DEMO, zien we dit jaar ook weer de liefhebbers van de Classic aan de start verschijnen. Onder hen, de debutanten, gentlemen, verzamelaars en echte liefhebbers van het genre. Meer dan 120 wagens worden aan de start verwacht, voor een stevige editie. Na meerdere jaren aan 50 km/u, hebben de organisatoren nu besloten om het gemiddelde voor de 15 RT’s of 146,5 af te leggen kilometers naar 60 km/u op te trekken.

 

Dat verandert niets voor de liefhebbers die enkel komen om deel te nemen en geen rekening met hun chrono houden. Anderzijds zal het voor de puristen van het genre een stevige verandering worden, een verandering die ze zeker zullen toejuichen. Geen sprake meer van wachten voor de finish, neen de kandidaten op een goede klassering of het podium zullen stevig voor de dag moeten komen om het gemiddelde te halen. En dan hebben we het nog niet over mogelijke winterse weersomstandigheden. 

 

Zo zien we meteen ook enkele habitués uit de Legend weer voor de Classic kiezen. Dat is het geval voor Daniel Reuter in zijn Porsche 914, maar ook Jean-Noël Van Houdenhove (Manta), Karl Govaert (BMW 2002), Lionel Hansen (Porsche 911 Carrera), René Franchi (Triumph TR7), Damien Chaballe (Volvo 122S), Christian Jupsin (205 GTI) en Antoine Brakovic (Datsun 240Z) .

 

Zij vinden op hun weg de toppers uit het genre, met onder meer vader en zoon Van Rompuy (Opel), Yves Deflandre (Porsche Carrera RS de 1972), Eric Gengou (Volvo 142), Kurt Vanderspinnen (Ford Cortina Lotus de 1963), Claude Verhelle (Ford Escort RS2000), Guy Moerenhout (Fiat Ritmo Abarth), Dominique Paulus (Opel Kadett), Nico Sax (Alfa Romeo) André Ransy (Daf Marathon) en Christian Crucifix (Porsche).

 

Onder de nieuwkomers is er de toegejuichte comeback van Bernard Herman (BMW 1602), de deelname van de ex-kampioen van ons land Groep N Jean-Marie Milissen (Porsche) en van de Belgische Nederlander Xavier Maassen, podium in Le Mans GT en doorwinterd GT-rijder, met zijn vader Servé in een officiële Chrysler Avenger van 1975.

 

Enkele journalisten zijn er ook weer klaar voor, zoals Dominique Dricot (Sud Presse) in de Mini Cooper van John Jeanquart (Le Moniteur de l’Automobile), Olivier Gaspard (RTBF) met een BMW 323i Joost Custers (Turbo/Laatste Nieuws) met zijn MGN, nu als nulwagen.   

 

Racspa