Racspa

 

 Op tien dagen van het afsluiten van de inschrijvingen, komen de aanvragen voor de Classic, Legend en de nieuwe categorie Demo binnen, via de site www.racspa.be.

 

De eerste vaststelling: de verhoging van het gemiddelde van 50 naar 60 km/u in de Classic zorgt voor een boost in die categorie. Classic is de categorie bij uitstek voor de liefhebbers van regularity of voor mensen die met de sport kennis willen maken. “De specialisten van de regularity, waar ik deel van uit maak, geven aan dat 10 km/u een groot verschil maakt”, legt Jean Caro, verantwoordelijke van het parcours van de Legend Boucles de Spa uit. “Zelfs zonder winterse omstandigheden, zal het geen wandeling meer worden, want om een gemiddelde van 60 km/u te halen op de wegen in de Ardennen, moet er gereden worden, het zal niet voor iedereen mogelijk zijn. De rol van de corijder blijft belangrijk, maar de rijder zal zelf ook zijn best moeten doen.

De verhoging van het gemiddelde verandert echter niets voor de liefhebbers die met hun prachtige wagen eens op gesloten wegen willen rijden. Ook de minder ervaren deelnemers kunnen nog steeds genieten van de wedstrijd. Anderzijds zal de uitdaging vooraan er niet kleiner op worden. Trouwens bij de ingeschreven deelnemers in Classic vinden we al een bekende Belgische Nederlander, met name Xavier Maassen. De GT-rijder, die onder meer voor ProSpeedCompetition en SRT, uitkwam, doet het met Chrysler Avenger 1600, samen met zijn vader Servé.

 

Heel wat aanvragen en contacten ook in de nieuwe categorie Demo, voor wagens die niet aan de Legend kunnen deelnemen, ofwel dus Groep B verboden door de FIA,of de Groep A van ingezet van 1986 tot 1996. Het selectiecomité zal zeer strikt zijn, want de wagen moet een geschiedenis hebben, in de kleuren staan van een fabriekswagen of in de kleuren van een deelname aan Boucles. Het maximale aantal bedraagt 15 auto’s en dat aantal is nog niet bereikt. We weten nu al wel dat er enkele juweeltjes gaan bij zijn die de liefhebbers van het genre meer dan plezier zullen doen. De toeschouwers zullen dus zeker tijdig op de RT’s aanwezig zijn.

 

Het hoogtepunt van de dag blijft uiteraard de Legend zelf. Wie zal François Duval opvolgen? De man uit Cul-des-Sartszal met een nog krachtigere Ford Escort MKII Gordon zijn titel verdedigen.De concurrentie lijkt echter behoorlijk. We hebben de jeugd en ervaren rotten uit eigen land, goede rijders uit onze buurlanden, tot Ierland toe en eéén grote internationale vedette. Al enkele dagen weten we nu met zekerheid dat er minstens één grote naam op de afspraak zal zijn. De man in kwestie wil de eerste buitenlander zijn die de Legend Boucles de Spa op zijn palmarèsinschrijft. We hopen het geheim te bewaren tot de presentatie op 31 januari in Bastogne, de nieuwe etappestad van de Boucles, met twee mooie lussen.

 

Die dag volgt ook meer uitleg over de Power Stage, een grote première voor de editie 2014. Ondertussen krijgt u regelmatig nieuws, te beginnen met informatie midden deze week. De editie 2014 van de Legend heeft plaats op 15 februari en die datum had al in uw agenda moeten

 

 

Racspa