Racspa

 

 McLaren zegeviert in de Ardennen, Belgen op podium

 

Een mooie najaarszon en bijna 50 wagens op de startgrid van de eerste van twee wedstrijden van de Supercar Challenge poweredby Dunlop, meer moest Spa-Francorchamps niet hebben om een mooie autosportnamiddag te beleven. De zege in de eerste manche van het Racing Festival was voor GlynnGeddie in de prachtige United Autosport McLaren MP4-12c en hiermee verstevigt de Brit uiteraard ook zijn positie in het kampioenschap. Voor de Belgen bracht deze thuisrace een dubbel gevoelen, met goede resultaten voor onder meer Jimmy Adriaenssens en het duo Vanbellingen/Sluys, maar evenzeer pech voor de kampioenschapsleider in de Divisie Supersport, Luc de Cock.

 

Nog voor de start van de race op zaterdag verloren we al de Volvo S60 Delahayevan Pierre-Etienne Bordet, die er na een probleem met de gaskabel aan Combes hard afging. “Ik ben ongedeerd, maar de wagens is totalloss, en ik weet niet of we nog terugkomen dit jaar”, aldus de sympathieke Fransman.

Vanop de pole reed GlynnGeddie in zijn McLaren MP4-12cdus naar de zege voor Roger Grouwels (Corvette C5-R) en de Ferrari 458 GT2 van Martin Lanting en Bob Herber.

Het God save the Queen weerklonk ook in de Divisie GT met een succes voor de Dodge Vipervan CraigWilkensen Aaron Scott voor de BMW M3 Silhouettevan Steve Vanbellingenen Ward Sluys, die zo een goede zaak doen in de strijd om de titel, vooral na het forfait van de Delahaye Volvo. “Opgelet, we zijn er nog niet, kijk maar naar deze race, waar we een tik op het wiel kregen en heel wat tijd verloren”, aldus Steve Vanbellingen. Willen Sluys en Vanbellingen de titel op eigen bodem vieren, dan moeten ze morgen – zondag – twee punten meer scoren dan de Viper.

In de divisie GTB voor de Porsche 997 GT3 van CharlieFrijnsen René Wijnen, die zo een zeer goede zaak doen in het strijd om de titel met de Belgen Patrick Lamsteren Marc Neyens die vandaag slechts vijfde werden. “Het wordt nog spannend”, aldus routinier Neyens. “We hebben nog tien punten voorsprong en er zijn er nog meer dan 60 te verdelen. Kampioen zijn we nog niet.”

Een hele mooie strijd zagen we ook in de Divisie Supersport waar het de Seat Leon Supercopawas van Ferry en Robin Monster die als eerste over de meet kwam voor hun merkgenoot Jimmy Adriaenssens en de BMW E92 van RudOlij. “Ik ben echt blij met de tweede plek”, aldus de jonge Antwerpenaar Adriaenssens. “De wagen gaat nu echt super.”

Verder vonden we alle Belgen in de top 10… op één na: Luc de Cock. De Lotus-rijder was op weg naar een derde of vierde plek, toen op twee ronden van het einde de motor van de Britse GT nukken vertoonde. De Cock werd elfde en liep dus heel wat punten mis. Na deze race houdt hij nog tien punten over op de broers Monster, dus ook hier zijn we vertrokken voor een schitterende eindstrijd.

Jonas De Kimpe en Vincent van Paemel, die nu onder de vlag van Deldiche Racing uitkomen, werden mooi vijfde en derde in de klasse voor de Seat Leon Supercopa, voor Chris Voet en zijn gelegenheidsco Wim de Graef. Vermelden we nog de zesde plek in de Divisie Supersport van Philippe Bonneel en Marco Poland in de BMW E90 WTCC die nu door JR Motorsport gerund wordt.

In Sport 1 was de zege voor Aart Bosman in een Lotus Exige 240 Cup.

 

Racspa