Racspa

 

 MET GRATIS DEMONSTRATIES VAN DE F1 RED BULL-RENAULT

 

IEDEREEN ACHTER STOFFEL VANDOORNE IN FRANCORCHAMPS

 

Met een vertraging van driekwartier door de regen en de mist, moest er even gewacht worden op de start van de eerste dag van de World Series by Renault in Francorchamps. Op het menu stond onder meer de enige kwalificatiesessie van de Eurocup Renault Clio. De polepositie ging naar Salvatore Arcarese. Stéphane Lémeret werd zevende, twee plaatsen voor de Brusselaar Sami Luka.

 

In de Mégane Trophy, na een festival van Mike Verschuur op de natte piste, was de beste prestatie later voor Mirko Bortolotti. Hij zette de beste chrono van de dag neer in een tijd van 2.26.752.

 

39 jonge wolven namen deel aan de trainingen van de Eurocup Formula Renault 2.0, met een snelste ronde, op een opdrogende omloop, voor de Fransman Williams Vermont, zeven tienden sneller dan de Nederlandse belofte en McLaren junior Nick De Vries. Ondanks problemen met de versnellingsbak en vervolgens motorhaperingen door een natte bekabeling, zette Luikenaar Benjamin Bailly toch een tiende tijd neer, maar op vier seconden van de snelste tijd. Heel richtinggevend is dat dus niet. “Het chassis is goed”, aldus de voormalige F4-kampioen, die op een podiumplaats mikt. 

 

In de koninginnenklasse, de Formula Renault 3.5, werd er uiteraard reikhalzend uitgekeken naar onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De man van het RACB National Team ontgoochelde niet, met een snelste chrono in de regen, 131 duizendsten voor zijn rivaal Kevin Magnussen, de leider in het kampioenschap. Magnussen telt 14 eenheden meer in het kampioenschap dan de West-Vlaamse belofte voor de Belgische manche. Met de steun van zijn vader, de tweevoudige wereldkampioen rally, was Carlos Sainz Jr goed voor de 5de rang en Antonio Felix Da Costa werd slechts negende.

 

In de sessie ’s namiddags, op een droge ondergrond, werd Vandoorne vierde op 201 duizendsten van de winnaar van Monaco, Nico Muller. Kevin Magnussen en Antonio Felix Da Costa zetten de tweede en derde tijd neer. De favorieten zijn dus op het rendez-vous.

 

De onderlinge verschillen op de langste omloop van het kampioenschap zijn zeer klein, wat belooft voor de kwalificaties”, aldus onze regerende kampioen in de Formula Renault 2.0, meteen de beste rookie van de dag. “Ik wil op de eerste twee startrijen vertrekken en daarvoor moet ik telkens bij de top-2 in mijn serie van de kwalificaties zitten. Het doel is uiteindelijk tweemaal het podium en nog meer: mijn achterstand op de leider in het kampioenschap, Magnussen, verkleinen. Als ik kan winnen, zoals in de F4 in 2010, zal ik die kans uiteraard niet laten liggen.

 

Met de goede vorm van Stoffel Vandoorne en mooi weer voor dit weekend, mogen we een vol huis verwachten voor de World Series in de Ardennen dit weekend. Er staan acht races op het programma, vier zaterdag en vier zondag. ’s Morgens starten de debatten altijd met de kwalificaties van de FR2.0 om 9u00. Er zijn ook heel wat animaties in en naast de paddock, met als hoogtepunt de demonstraties van de Red-Bull Renault RB7, de wagen die in 2011 het WK F1 won. De wagen zal bestuurd worden door de ex-F1-rijder Sébastien Buemi.

 

De Nederlandse F1-rijder van Caterham-Renault Giedo Van der Garde, oud-winnaar van de

World Series zal zondag ook een bezoek aan Spa brengen. In de kleuren van Caterham F1 zien we ook Aurélien Panis, uiteraard de zoon van de laatste Franse F1-winnaar.

 

De parking in Spa is gratis en de inkomtickets kan u downloaden via www.renault.be.   

 

Racspa