Racspa

 

 Een Lancia 037 Martini als trekpleister op de affiche

 

Misschien hebt u er, net als wij, van gedroomd? De droom wordt ditmaal ook werkelijkheid op 16 februari en dat met heel veel dank aan Christian Keldersn, de weldoener die de regio van Spa zal opzoeken met een Lancia 037 Rally in de kleuren van Martini.

 

“Een jongensdroom”, aldus de immer gepassioneerde Stéphane Prévot die na de Ferrari 308 Groep 4 van vorig jaar, trouw blijft aan de schone Italiaanse bolides en de genereuze Luikenaar. “De 037 is voor mij het ultieme rallywapen, ik kijk er al naar uit om hem te zien en te horen!

 

Wij ook. Het is ondertussen 27 jaar geleden dat Patrick Snijers voor het laatst met dergelijke wagen aan de slag ging in onze Ardennen. In 1984 won de Europese Kampioen Carlo Capone met een soortgelijke wagen al de Slag om de Ardennen.

 

De grote verrassing van deze editie is dus de wagen die zal worden ingezet door Milano Racing van de Fransman Patrick Canavese, de man achter het team dat ons vorig jaar al liet kennis maken met de machtige Delta S4. Topmateriaal, dat staat vast.

 

Omdat ook goed nieuws nooit alleen komt, hebben we ondertussen nog meer leuke dingen uit het buitenland ontvangen. We gaan echter niets verklappen en we bewaren de verrassing voor een andere keer. Ook heel wat Belgische kleppers werken aan hun deelname en zorgen voor nog meer feestelijkheden op 16 februari, op een parcours dat alleen voor hele grote harten weggelegd is.

 

Op één week van het afsluiten van de inschrijvingen, tellen we al meer dan 250 wagens, wat maakt dat er vooral in de categorie Legend nog maar heel weinig plaatsen vrij zijn. Op het einde van de maand maken we op de traditionele persconferentie de volledige lijst bekend! 

 

 

Racspa