Racspa

Opnieuw was de zon op de afspraak tijdens de derde dag van de Spa Euro Race en de temperaturen die schoten nog enkele graden de hoogte in.

De tweede race van de Britse GT en LMP3 Cup verliep ditmaal zonder incidenten. De strijd om de zege werd een intens duel tussen de Ligier JS3 LMP3 van Alasdair McCaig-Colin Noble (Ecurie Ecosse) en Tony Wells-Matt Bell (United Autosport). In de eindstand  won Ecurie Ecosse met 5 seconden bonus na één uur racen. Richard Dean en Sarah Moore (Ligier) moesten zich, na de derde plaats gisteren, tevreden stellen met de vijfde plek, achter de beide Ligier JS3 van Mansell-Butel en Bailey-Schulz. Graham Davidson nam revanche voor zijn nederlaag op zaterdag. Hij won met zijn McLaren MP4/12C in GT, voor Gareth Downing (Lotus Evora GTE) en het duo Lucking-Clarke, 1ste in GTC (Ferrari 458). Dominic Paul won met zijn Ginetta GT4 de GTA.

De Nederlandse ACNN zag weer 60 wagens de piste opgaan, waarbij het trio Hielke/Oosten/Bijzitter ook een revanche nam, door te winnen met 10’’ bonus op de BMW E36 M3 van René Snel. In de Porsche Cup won Richard Buitendijk met een 944 Turbo voor de 968 Turbo van Gideon Wijnschenk. In de categorie Zilhouette won Michael Hermans, voor Raymond Hannink. De familie Kruger deed het dan weer in de Ooperon Cup met een BMW E36 325i.

In de Supercar Challenge gaven de Belgen de toon aan, met een tweede zege voor Ward Sluys en zijn Nederlandse teamgenoot Bas Schouten in hun BMW M4 Silhouette, waarmee ze afgetekend wonnen voor hun teamgenoot bij JR Motorsport, Daan Meijer. De Porsche 991 Cup van Oost-Vlaming John de Wilde werd derde, voor de Nederlander Bob Herber. Roger Grouwels gaf op met een gebroken ophanging en is de leiding in het kampioenschap kwijt aan Sluys-Schouten. Zijn broer Edward Grouwels werd vijfde, voor de Porsche van Limburger Patrick Lamster (EMG). In de categorie Sport werd het duo Voet-Van den Broek tweede in de Peugeot RCZ.

De Renault Clio Cup was weer erg spectaculair, met opnieuw een rode vlag, na een ongeval. In de ‘Central Europe Cup’, won opnieuw Sebastiaan Bleekemolen voor de Tsjech Tomas Pekar en onze landgenoot Stefan Polderman. In de Franse Cup won Benoît Castagné voor Jérémy Sarhy en Marc Guillot.

De Supercar Challenge had ook nog de GT en Prototypes in petto, met ditmaal een Belgische zege voor het duo Jean-Pierre Ueberecken en Jean-Marc Lequeux in een Ginetta G57, na een mooie strijd met de Ligier JS3 van Jakub Smiechowski. De Luxemburger David Hauser, gisteren nog winnaar, werd derde, voor Philippe Bourgois. Luc De Cock en Tim Joosen kenden een probleem en werden tiende. Hervé Maillien won de categorie Super GT in de Mustang Trans-Am Europe, terwijl Eric en Alexis Van de Poele weer dienden op te geven.

De dag werd echter begonnen en afgesloten door de jonge wolven van de F4 de la FFSA Academy. De beide races kenden dezelfde laureaten met Arthur Rougier voor de Junior Victor Martins. Onze jonge landgenoot  Ugo de Wilde begin de dag zeer goed met een mooie achtste plaats, terwijl de race op het einde van de dag een 12de stek opleverde. Hoe dan ook De Wilde heeft zijn eerste punt beet. Amaury Cordeel, de andere Belg aan de start, werd 11de en 13de.