Racspa

Formula Renault 2.0 Alps,met niet minder dan 32 wagens aan de start. Net als tijdens de World Series by Renault vorige week, was het de junior van McLaren, Nyck De Vries, die van op polepositie startte en nu ook de race won. Voor de Nederlander was het de eerste zege in Spa ooit.

“Schitterend, ik ben heel tevreden om hier te winnen, want het is alsof ik thuis rijd”, lachte de Nederlander van

Koiranen Racing, die meteen ook een goede zaak in het kampioenschap doet. “In Spa had ik tot dusver alleen in karting gewonnen… Ik nam vandaag een goede start en ondanks twee interventies van de safetycar hield ik  het hoofd koel en won.” De race was intens, met onder meer een crash van de kleinzoon van Emerson Fittipaldiaan de Combes en een ongeval aan de Bus Stop van de Rus Evstigneev. Op het podium vonden we verder de Rus Matevos Isaakyan en de Monegask Charles Leclerc.

Aansluitend was het aan de eerste manche van de Mitjet Series met een spectaculaire start van goed 60 wagens, waardoor er meteen een safetycar volgde. Succes was er in de categorie Supertourisme voor Ronald Basso voor Rudy Servol en Gregor Raimondis. Laurent Richard, een oude bekende van onze competities, werd 7de.Organisator Jean-Philippe Dayraut reed overigens lang vooraan, maar liet de eer aan zijn klanten. In de kleine klasse won Nicolas Gomar nipt voor George. Ronald Basso won later op de dag ook de tweede race.

De spanning steeg nog met de eerste race van de Supercar Challenge. De Volvo S60 Silhouette V8 van Henry Zumbrink gaf de eerste plek niet af en de Zweedse bolide won voor de Ferrari 458 GT3 van de Nederlander Niek Hommerson en onze landegnootLouis Machiels. Martin Lanting en Bob Herber werden in hun Ferrari F458 GT2 derde. In GT miste de Porsche 911 GT3 van Delahaye Racing Team de zege vanwege een fout van Alexandre Viron, die het stuur overnam van een foutloze Pierre Etienne Bordet. Zo ging de zege naar de Curbstone Ferrari 458 GT3 van onze landgenoten Patrick Van Glabek een Frédérique Jonckheere. Zij wonnen voor de Dodge Viper van Wilkens-Scott en de Belgische Porsche van Delahaye. De Corvette GT4 van Kool-Koeboltwon in GTB voor de Porsche 997 Cup van Meijer en van Bailly-Ludwig, die zo Mühlner Motorsport een 250ste podium ooit schonken. Lamster-Neyens en Vanbellingen (rugblessure)-Sluys werden 5deen 8ste.

In de klasse SSD, verloren Erik Qvick en Philippe Bonneel een quasi zekere overwinning na een drive throughvoor een pitstop die niet conform was. Cor Euser won zo de race aan het stuur van zijn Lotus Evora voor de Belgen.

Vervolgens was er de Coupe de France Clio met een mooi gevecht om de zege tussen Nicolas Milan en Eric Tremoulet, die onderling maar liefst vijfmaal van positie wisselden. De eerste genoemde won uiteindelijk, met een eenzame Xavier Fouineau als derde op het podium. De jonge Belg Sami Luka werd 9deop 22 seconden van de winnaar.

Na de crash van Pierre-Etienne Bordet in de Porsche van Delahaye Racing Team, ging de zege in de race van 120 minuten van de Britcar naar de Mosler MT900 GT3 van Morcillo-Cintranovoor de Focus V8 van Camilleri, Pelle en Cooke (Audi R8 GT3), oud Belcar-rijders, werden derde.

Zondag start de dag met de kwalificaties van de Coupe Clio om 9u00 en vervolgens staan zes races op het programma.